Преминете към основното съдържание

Преместването в район "Студентски" никога не е било по-лесно!
Станете част от нашата дигитална инициатива!

*Скоро ще бъдат включени и други райони на Столичната община!

Ново и сигурно електронно удостоверение

По-лесен достъп

Изцяло онлайн, без чакане на гише

Как работи услугата?

Изцяло онлайн, както никога досега!

Изтеглете мобилното приложение за<br>електронна идентификация
Изтеглете мобилното приложение за
електронна идентификация
Започнете Вашата регистрация
Започнете Вашата регистрация
Попълнете заявлението
Попълнете заявлението
Изчакайте обработка на заявлението
Изчакайте обработка на заявлението
Получавате ново удостоверение<br>до 2 работни дни
Получавате ново удостоверение
до 2 работни дни

Променете адреса си тук!

Подайте заявление за смяна на адресна регистрация в рамките на минути!

Преди да започнете да попълвате онлайн заявлението, моля, изберете вида на адресната регистрация, както и Вашия статут спрямо собствеността на имота, на чийто адрес ще се регистрирате.

Започнете Вашата регистрация

Свалете мобилното приложение за е-идентификация на Evrotrust.

Новият Ви личен и надежден електронен подпис за изцяло онлайн адресна регистрация!

Преди да започнете да попълвате онлайн заявлението, моля, уверете се, че сте изтеглили мобилното приложение на Evrotrust и успешно сте се регистирали на него.

Изтеглете от Google Play Изтеглете от App Store

Често задавани въпроси

От всеки потребител се изисква да има валиден документ за самоличност (лична карта / паспорт). Останалите документи, които се изискват от Вас, ще зависят от Вашия потребителски статут (собственик, наемател и т.н.). Моля, погледнете и останалите въпроси в секцията за допълнителна информация.

В район "Студентски" попадат жилищните квартали "Студентски град", „Дървеница“, „Мусагеница“, „Малинова долина“, „Витоша ВЕЦ-Симеоново“ и част от "Младост 1" (от бул. "Св. Климент Охридски" до бул. "Цариградско шосе").

Тази услуга е в пилотна фаза, която започва в район “Студентски” и поетапно ще включи още 3 района - “Средец”, “Слатина” и “Витоша”. При успешна пилотна фаза, проектът би могъл да се разрасне и да обхване поетапно районите в цяла София. Също така, предвид българското законодателство, онлайн адресна регистрация не може да бъде направена на имот, който е от тип "ателие", "студио" и др. В тези случаи е нужно да отидете на място във Вашата районна администрация.

Смяната на адресната регистрация в район "Студентски" е изцяло онлайн услуга с напълно дигитален процес, която може да използвате по всяко време. За целта Ви е нужно електронно устройство (компютър, лаптоп и т.н.), както и Ваше лично смарт устройство (смартфон или таблет) и стабилна интернет връзка. Процесът е описан стъпка по стъпка в секцията "Как работи услугата".

Да. Всичките Ви лични данни са защитени и съхранени в системата на ГРАО. Промяната на адреса Ви ще бъде осъществена. Услугата се изпълнява с квалифициран електронен подпис от Evrotrust, който има същата правна сила като саморъчния Ви подпис. Evtrotrust като доставчик на удостоверителни услуги има пълен набор от сертификати от европейски и български институции. Повече информация тук: https://www.evrotrust.com/landing/bg/faq

Вижте всички

За контакти

работно време

работно време

понеделник - петък
09:00 - 17:00

е-поща

е-поща

address@sofia.bg

телефон

телефон

+ 359 886 000 388
+ 359 886 000 565